SUPERIOR MATCHA & EXTRAORDINARY TEA

Bubble tea

Bubble tea

Bubble tea met cincau of grass jelly.

Cincau ken ik van desserts in mijn jeugd, maar had het nog nooit zelf gemaakt. Je kan het eten met fruit of verwerkt in een drankje. Het wordt voornamelijk tijdens de warme dagen gegeten omdat cincau volgens de Chinese voedingsmethode verkoelend werkt.

 

Ingrediënten  

4 g zwarte thee (Yunnan Gold)

150 ml water

1 schijf palm suiker of 2-3 eetl.  suiker

300ml ml (soya)melk

1 blik grass jelly

 

Zo maak je het:

Kook 150ml water in een pan en voeg de thee toe, laat 3 min zachtjes koken. Zet het vuur uit en voeg de suiker toe en roer tot deze opgelost is, voeg dan 300 ml melk toe. Dek de pan af en laat afkoelen, zodra de melkthee op kamertemperatuur is nog een tijd in de koelkast. Voor je de melkthee gebruikt nog door een zeef gieten. Snijd de grass jelly in blokjes, doe die voorzichtig in een glas en giet er de koude melkthee over. Enjoy!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »