Superior Matcha & Extraordinary Tea
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

New York Matcha Cheesecake

New York Matcha Cheesecake

Say cheese! Variatie op de klassieke New York cheesecake.

We proberen de momenten van zoete koek en taart te beperken. Op verjaardagen maken we daar een uitzondering voor. Dan beginnen we het ontbijt met een stuk (zelfgemaakte) taart. De cheesecake met matcha staat klaar.

Het recept komt Uit Paulines Keuken en is het basisrecept voor de New York Cheesecake.

 

Ingrediënten voor 6-8 personen

150 gr bastogne koekjes
50 gr boter
600 gr roomkaas
150 gr suiker
3 eieren op kamertemperatuur
125 gr zure room
Rasp van een bio citroen
4 tl Matcha Latte & Cooking, gezeefd
2 tl maïzena

Springvorm van 20 cm

 

Zo maak je het


Verwarm de oven voor op 150 graden C (hete lucht).

Bekleed de bodem en de randen van de bakvorm met bakpapier.

Verkruimel de Bastogne koekjes in een keukenmachine. Smelt de boter en meng er de koekkruimels door. Verdeel dit over de bodem van de springvorm en druk goed aan, je kan hiervoor een glas gebruiken. Zet dit in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Mix de roomkaas, suiker, zure room en rasp van een halve citroen. Voeg daar een voor een de eieren aan toe. Voeg er als laatste de maïzena en de matcha aan toe. Meng nog even goed tot een glad mengsel. Giet de cheesecake vulling op de bodem.

Bak de cheesecake in ongeveer 60 – 65 minuten in de voorverwarmde oven. De cheesecake is klaar als hij nog een beetje wiebelig is.

Laat de cheesecake nog een uurtje of 2 in de oven staan, met de ovendeur op een kier.

Laat de cheesecake een nachtje opstijven in de koelkast.

Smakelijk

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »