De levertijd is 1-2 dagen
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Pompoen matcha cheesecakejes

Pompoen matcha cheesecakejes

Deze herfst heb ik pompoen geprobeerd in een dessert: pompoen matcha cheesecake. Want wie houdt er nu niet van cheesecake?

Het is herfst, met mooie zonnige dagen. De bladeren aan de bomen kleuren geel en rood. Het is ook weer het seizoen voor pompoenen, overal liggen ze weer uitgestald.

Dit jaar was het thema van de Kinderboekenweek: griezelen, dus het leek al heel vroeg Halloween. Met enge figuren, skeletten, spoken, reuzespinnen die je kunnen belagen en om elke hoek verstopt kunnen zitten. En natuurlijk ook de pompoenhoofden die je lelijk aankijken.

Hier worden ze gelijk in mootjes gehakt en de pan ingestopt. Heerlijk in een Indiase curry met yoghurt en koriander, of gewoon als een simpele pompoensoep. Deze herfst heb ik pompoen geprobeerd in een dessert: pompoen matcha cheesecake. Het recept komt van Thirsty for Tea, een blog over thee, Bonny deelt theerecepten en met reviews van tearooms. Wie houdt er niet van cheesecake?

 

Ingrediënten

Voor 18 mini cakejes

 

Bodem van zwarte sesamzaadjes

70 g zwart sesamzaad, gemalen

2 el suiker

2 el gesmolten boter

Snufje zout

 

Cheesecake

400 g roomkaas, ik gebruik MonChou 

170 g suiker

½ tl vanille essence

2 eieren, op kamertemperatuur

½ tl kaneel

70 g gekookte en gepureerde pompoen  

snufje nootmuskaat, snufje kruidnagel

1,5 el matcha

 

Hoe te maken

  1. Verhit de oven voor op 180 graden C. Ik heb zelf een cupcake vorm met papieren vormpjes gebruikt. Meng in een kom de zwarte sesam, suiker, zout en gesmolten boter. Doe in elke cupcake een eetlepel van dit mengsel. Druk dit aan met de achterkant van de lepel. Bak 10 minuten in de oven en laat vervolgens afkoelen.
  2. Maak ondertussen het beslag. Mix hiervoor de roomkaas met de suiker tot een luchtig geheel. Voeg de eieren een voor een toe en de vanille.
  3. Verdeel het beslag in 2 ongeveer gelijke delen. Bij een deel de pompoen, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel toevoegen en goed mengen. Bij het andere deel van de kaastaart beslag 1 eetlepel gezeefde matcha toe voegen en mengen.
  4. Voeg nu een laag van het pompoen cheesecake beslag toe aan de cupcakejes. Lepel ongeveer 1 eetlepel van het pompoenmengsel in het midden van elke holte, probeer hierbij de randen vrij te laten. Om het mengsel gelijk te verdelen in de vorm schud je de pan in cirkelvormige bewegingen. Bak voor 7-8 minuten in de oven, verwijder uit de oven en laat een paar minuten staan.
  5. Nu de de matcha cheesecake laag. Lepel 1 eetlepel van het matcha mengsel in elke holte. Schud de pan weer in cirkelvormige bewegingen om het mengsel gelijkmatig over elk cakeje te verdelen. Bak gedurende 8 minuten, verwijder uit de oven en laat afkoelen.
  6. Laat de cakejes ten minste 2 uur afkoelen voor je ze uit de vorm haalt. Beter nog is om ze een nachtje op te laten stijven. Smakelijk!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »