Matcha Premium Ceremonial
Deze groene thee is zeer geschikt om dagelijks te drinken en wordt in Japan veelvuldig gebruikt tijdens de Japanse Thee Ceremonie (Cha-No-Yu). De poederthee heeft een intense groen kleur, hij smaakt aromatisch, boordevol “umami”, met een zoete afdronk.
How to make Matcha Premium Ceremonial (ususha)
Gebruik 1 theelepel matcha op 100 ml water
1. Doe 1 theelepel (1 gram) matcha poeder in een kom.
2. Giet een heel klein scheutje koud water op de matcha en "aai" deze met het bamboe kloppertje tot alle klontertjes eruit zijn en het een gelijkmatige groene pasta is.
3. Voeg daarna 100 ml warm water van maximaal 80°C toe en roer deze met de bamboe klopper. Houd de whisk hierbij verticaal en maak snelle zig zaggende bewegingen alsof je steeds de letter M schrijft. Als er een romige schuimkraag op zit is de matcha klaar om gedronken te worden. Enjoy!
Experimenteer met de hoeveelheden matcha en water tot de matcha perfect is voor jouw smaak. Het ontklonteren met koud water is een belangrijk deel van de voorbereiding. Een ander aandachtspunt is dat je water van maximaal 80 graden Celsius moet gebruiken. En het aller belangrijkste is natuurlijk de kwaliteit van de matcha. Hoe beter de kwaliteit, des te beter de smaak en des te gezonder de matcha.
Gezondheid en groene energie
Matcha is een Japanse groene poederthee die in z’n geheel wordt opgedronken. Hierdoor consumeer je circa 10x zoveel anti-oxidanten dan bij normale groene thee. Dit is één van de redenen waarom matcha als zeer gezond wordt gezien.
De werkzame stoffen worden aangemaakt tijdens de beschaduwingperiode voor de oogst. Onze Premium ceremonial Matcha wordt maar liefst 4 weken overschaduwd. Hij wordt geplukt tijdens de first flush, nog voor 9 mei. Het is hierdoor een zeer gezonde en zuivere matcha.
Het drinken verhoogt het bewustzijn en concentratievermogen en geeft urenlang een stroom energie die constant aanhoudt zonder pieken en dalen. Daarnaast is matcha zeer gezond. Wanneer je lang geconcentreerd aan het werk wilt, of bijvoorbeeld een belangrijke vergadering of presentatie hebt, dan drink je van te voren matcha.
Matcha herkomst kwaliteit en productie
Uji, Japan
Deze Japanse groene thee komt van kleine theevelden in de berghellingen van Uji in de provincie Kyoto. Productie gebeurt op de traditionele manier. De planten worden 4 weken voor de oogst overschaduwd met matten. Hierbij worden de matten over de theevelden gespannen zodat ze niet in aanraking met de theeplanten komen.
In het voorjaar worden de jonge felgroene blaadjes voor 9 mei tijdens de eerste pluk of first flush met de hand geplukt. In het berggebied van Uji is het dan nog zo koud dat er geen ongedierte is waardoor er geen pesticiden gebruikt hoeven te worden. De theeblaadjes worden gedroogd en de steeltjes en bladnerven verwijderd. Het overgebleven pure bladvlees wordt zeer fijn vermalen tussen granieten molenstenen. Dit gebeurt op een langzaam tempo zodat de thee niet verbrand en de smaak en werkzame stoffen goed blijven. De laatste onzuiverheden worden verwijderd waarna het poeder direct luchtdicht verpakt wordt.