Je winkelwagen is momenteel leeg
Not for the faint hearted! Lapsang Souchong onderscheidt zich van alle andere thee. Traditioneel gerookt boven dennenvuur, waardoor de thee zijn karakteristieke smaak krijgt: rokerig met delicate hints van de Chinese zoete vrucht bekend als "Longan".
Er is (bijna) niets persoonlijker dan het perfecte kopje thee. Voor het zetten van lapsang souchong hebben we deze richtlijnen:
1. Doe 1 gram (1 theelepel) thee in een mok of theepot.
2. Voeg 250 ml water toe dat net van de kook is.
3. Laat de thee 2-3 min trekken.
Enjoy!
Probeer Lapsang Souchong samen met sterk smakende kaassoorten (roquefort) of gekruide gerechten.
Volgens de legende is Lapsang Souchong toevallig ontstaan. Tijdens de Qing-dynastie hield een legereenheid kamp in een theefabriek. Hierdoor konden de arbeiders hun werk niet uitvoeren. Nadat de soldaten eindelijk waren vertrokken was er te weinig tijd om de thee op de normale manier te drogen. Daarom droogden ze de thee versneld boven het dennennaalden vuur. De nieuwe smaak was een sensatie!
Lapsang Souchong is een zwarte thee met zijn oorsprong in Wuyi, een regio van de Chinese provincie Fujian. Het oerbos produceert met zijn grote hoeveelheid bladverlies de ideale meststof voor de theeplanten. Dit schept, gecombineerd met grote temperatuurverschillen en voldoende regen, de ideale klimatologische en geografische omgeving voor de theeplanten.
De theebladeren worden traditioneel gerookt boven dennenvuur, waardoor de thee zijn karakteristieke smaak krijgt: rokerig met delicate hints van de Chinese zoete vrucht bekend als "Longan".
Het was de favoriete thee van Winston Churchill, hij dronk Lapsang Souchong vaak bij zijn Cubaanse sigaren.
Items van productcarrousel