Je winkelwagen is momenteel leeg
Een witte thee die qua smaak tussen witte- en groene thee inzit. De ideale thee voor liefhebbers van witte thee met iets meer pit of groene thee met een iets zachtere smaak.
Er is (bijna) niets persoonlijker dan het perfecte kopje thee. We hebben deze richtlijn:
1. Doe 1 eetlepel thee in een 1-persoons theepot met filter in de schenkopening.
2. Voeg 250ml water van 70-80°C toe.
3. Laat de thee 1-2 min trekken en schenk de thee dan helemaal uit zodat er geen water in de theepot meer achterblijft en de thee niet langer trekt.
Enjoy! De theeblaadjes kunnen gerust meerdere keren gebruikt worden door opnieuw heet water toe te voegen.
Wij zetten deze thee ook met de thee los in een kopje. Hierbij gebruiken we 1 theelepel in plaats van 1 eetlepel thee en voegen water toe dat net van de kook is. We laten de thee ook wat langer trekken (5-7 min) totdat de blaadjes naar de bodem zijn gezakt. Hierna zetten we nog twee tot drie keer thee met dezelfde blaadjes.
Los in een pot of kopje kunnen de blaadjes het beste hun smaak afgeven.
Deze uitzonderlijke thee heeft de uiterlijke kenmerken en smaak van zowel witte als groene thee. Hij is afkomstig uit de Yunnan regio in China en heeft van nature de grotere bladeren die typerend zijn voor thee uit deze befaamde regio. De theebladeren worden zeer jong geoogst tijdens de laatste vorstperiode aan het begin van de lente, vervolgens kort verhit in een wok en daarna gedroogd. De thee heeft een pittige ondertoon. Deze witte thee past uitstekend bij lichtere gerechten zoals King Krab Dim Sum.
Items van productcarrousel