Deviled Eggs
Een verrassend recept met matcha, geen koekjes of cake maar hartige gevulde pittige eieren.
Kuukskes bedacht deze deviled eggs (met Halloween in het achterhoofd). Je kan de eieren een dag van tevoren maken, om ze te marmeren, dat ziet er heel erg leuk uit. Maar… zelf hebben we er het geduld er niet voor, koken, vullen en opeten!
Ingrediënten voor 6 duivels gevulde halve eitjes:
3 grote eieren
een snuf zout en peper
2 tl kappertjes
1/2 tl wasabi ( of meer)
1 schepje (1 gram) matcha
zwarte sesamzaadjes
1 el yoghurtmayonaise
Zo maak je het:
Kook de eieren ca. 7 minuten zodat ze hardgekookt zijn. Laat ze schrikken en nog even afkoelen. Als de eieren afgekoeld zijn de schaal eraf pellen, doormidden snijden en de dooiers eruit halen. Doe de dooiers in een aparte kom. Voeg nu het zout, de peper, de matcha, de mayonaise, de kappertjes en wasabi toe en mix het geheel tot een glad, groen mengsel.
Vul de halve eitjes nu met dit mengsel en garneer ze met de zwarte sesamzaadjes.
Smakelijk!
Reacties
Wees de eerste om te reageren...