Matcha Latte maken #2

Matcha Latte maken #2

Zelf een matcha latte maken is niet moeilijk.

Matcha puur drinken is gezond, een kopje zit boordevol antioxidanten. Daarbij zorgen de cafeïne en L-theanine in matcha dat je je wakkerder voelt en je beter kan concentreren terwijl je je rustig voelt. Velen moeten toch wel wennen aan de smaak van matcha, voor hen is er de matcha latte! Net zoals bij een cappucino verzacht de (plantaardige) melk de intense smaak van groene thee.

 

Zelf een matcha latte maken is helemaal niet moeilijk.

Hieronder hebben 2 verschillende manieren beschreven waarop je matcha latte kan maken. Voeg eventueel naar smaak wat agavesiroop toe, maar dat is niet nodig.

 

  1. Doe 1 afgestreken theelepel Matcha Latte & Cooking in een kom, voeg een klein beetje water toe en “aai” met de bamboe klopper alle klontertjes glad. Voeg 50 ml warm water van max. 80°C toe en klop op tot het een schuimkraagje heeft. Voeg hier 100 ml warme opgeschuimde melk aan toe. Enjoy!
  2. Heb je een Nespresso melkopschuimer of iets vergelijkbaars? Dan is het nog simpeler: doe 150 ml (plantaardige) melk en een theelepel gezeefde Matcha Latte & Cooking in het apparaat. Zet deze aan, koud of warm, afhankelijk van waar je op dat moment zin in hebt. Even wachten, uitschenken in een mok of glas gevuld met ijsblokjes. Enjoy!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden