Verzending binnen 1-2 dagen
Gratis verzending vanaf 45€
Verzendkosten Nederland 2,95€
Verzendkosten België 4,95€
Extraordinary Tea

Extraordinary Tea

Experimenteer met de hoeveelheid thee, de temperatuur van het water en trektijden voor jouw perfecte kopje thee.

Thee zetten

Het perfecte kopje thee is heel persoonlijk. De manier om lekkere thee te zetten hebben we van onze moeders geleerd. Het is een praktische variant van de traditionele Chinese theerituelen.  

  1. Doe losse thee in een kopje of in een theepot
  2. Voeg heet water toe en laat de thee trekken
  3. Als de bladeren naar de bodem zijn gezakt is de thee klaar om te drinken

Vul bij met heet water voor een tweede trek en eventueel een derde trek. Je drinkt zo meerdere keren heerlijke thee van dezelfde portie theebladeren.

Experimenteer met de temperatuur,hoeveelheid en trektijden voor jouw perfecte kopje thee. Over het algemeen moet witte en groene thee langer trekken dan zwarte en oolong thee. Mrs Tea houdt ervan om slechts een halve theelepel te gebruiken voor haar perfecte kopje Jasmijn Parels. En voor Mr Tea’s perfecte kopje Silver Needle, laat hij de thee minimaal 10 minuten trekken. 

Uit ruim 500 soorten hebben we een selectie gemaakt van de 12 meest buitengewone en bijzondere theeën. Elke thee hebben we gedurende een aantal dagen op verschillende momenten van de dag gedronken: bij het ontbijt, tussendoor, bij het avondeten, op het werk, in gezelschap of alleen. Door de thee vaker te drinken proef je de thee in al zijn facetten.

Daarnaast kun je experimenteren met tea pairing. Zo vond Mrs Tea Lapsang Souchong pas lekker in combinatie met blauwe kaas. Ook ontdekten we het smaakversterkende effect van Yunnan Gold met stroopwafels.

Wie je bent, je stemming of het moment van de dag kunnen allemaal invloed hebben. Thee zetten is een ontdekkingsreis naar je perfecte kopje thee.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »