Matcha als alternatief voor koffie

Matcha als alternatief voor koffie

Matcha staat in Azië en Amerika bekend als een goed alternatief voor koffie, omdat het met een kleine hoeveelheid cafeïne toch een groot effect op je heeft.

MATCHA ALS ALTERNATIEF VOOR KOFFIE

Matcha is Japanse groene poederthee. Als je matcha drinkt dan drink je het hele blad en krijg je alle voedingsstoffen binnen.

 

BEVAT MATCHA CAFFEINE?

100 ml kopje matcha bevat ongeveer 30 mg cafeïne, dat is dus minder dan de helft van een kopje koffie. Cafeïne is over het algemeen goed voor het verbeteren van concentratie, aandacht en focus, maar het heeft ook nadelen zoals het verhogen van de hartslag, bloeddruk en het creëert soms een zenuwachtig gevoel. Dat is waar matcha groene thee zich onderscheidt van koffie, behalve cafeïne bevat matcha een "feel good" aminozuur: L-theanine. Dit werkt synergetisch samen met de cafeïne waardoor je juist ontspannen, kalm en alert wordt, en dat 4-6 uur lang! Hierdoor voelen wij ons zo goed na het drinken van matcha!

 

 

   Cafeïne per kopje
Filterkoffie    170mg(250ml)
Espresso    65mg(50ml)
Thee    30mg(125ml)
Matcha    30mg(100ml)

Bron: Voedingscentrum.nl, Standard tables of food composition in Japan, 2010 (Shokuhin Seibunhyo 2010), Yoshiko Kagawa (ed.).

 

DE MATCHA CAFEINE ERVARING

Matcha groene thee is geweldig als je op zoek bent naar een schone, rustige en gerichte energieboost die 4 tot 6 uur lang aanhoudt. Er zijn geen pieken, trillerigheid of plotselinge crashes zoals je misschien eerder hebt meegemaakt met koffie en energiedranken. De cafeïne en de L-theanine halen je zachtjes op, geven je een langdurige energieboost en laten je daarna weer zachtjes terugzakken naar de aarde.

 

MATCHA VERSUS KOFFIE

Er zit meer cafeïne in een gewone kop koffie dan in matcha. Koffie bevat ongeveer 65 tot 170 mg cafeïne, dus 2 tot bijna 6x zoveel als in matcha. Maar het grote verschil zit ’m in de ervaring. De cafeïne van koffie begint met een knaller en eindigt met een crash. Matcha geeft je een langdurige en kalme energieboost.

 

Wat is jou ervaring? Laat het ons, en anderen, weten in de in een reactie.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden