• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Over Mr & Mrs Tea

mr & mrs tea

Wij zijn Thomas & Bieke The, onze achternaam spreek je uit als “thee”. We staan met één been in Azië en met het andere in Europa. Zeven jaar na onze eerste ontmoeting in Duinrell hebben we elkaar, op een zomerse dag in 2002, het ja-woord gegeven in het stadhuis van Rotterdam. Sinds we elkaar kennen hebben we gemerkt dat we elkaar goed aanvullen. De één kookt, de ander smult. De één maakt rommel, de ander ruimt op. De één houdt van aanpakken, de ander wil eerst alles overdenken. We zijn vele jaren gelukkig getrouwd en hebben we er een “little Miss Tea” en twee “Mr Tea juniors" bij. Daarnaast hebben we nog een gezamenlijke passie, die voor bijzondere thee.
 

Thee uit China

Op een dag kwam onze buurvrouw terug van familiebezoek uit China. Ze had Chinese thee voor ons meegebracht met de naam “Tie Kuan Yin” (vrij vertaald: Iron Goddess of Mercy). De jadegroene thee was de lekkerste die we tot dan hadden gedronken. Hierdoor zijn we weer thee gaan drinken en is het allemaal begonnen. We hebben alles over thee gelezen en hebben samen vele soorten thee geproefd. Met elk kopje thee dat we dronken groeide ons enthousiasme. Ook hebben we de oorspronkelijke manier van theedrinken herontdekt die we kenden uit onze jeugd. Onze moeders zetten thee met losse blaadjes, die meermalen werden opgegoten. Voor ons heel gewoon, maar voor velen een nieuwe manier van theedrinken. 
 

Onze voorouders 

The Boen familie mr mrs teaOnze voorouders komen oorspronkelijk uit China’s Fujian provincie, de bakermat van de thee. Ongeveer 200 jaar geleden zijn zij geëmigreerd en via Indonesië in Europa terecht gekomen. Door de foto’s van onze theeproeverij op Facebook kwamen we hierover in gesprek met oom Steve. Hij heeft er zijn levenswerk van gemaakt om de familiegeschiedenis in kaart te brengen. Hij is zelfs  naar China gereisd op zoek naar de plek waar onze familie heeft gewoond. Steve vertelde ons dat hij veel thee drinkt, heel veel zelfs. En alleen maar één soort. Hij drinkt altijd Tie Guan Yin. En weet je waarom? “Deze thee is afkomstig van onze voorvader.” Onze voorvader… we werden er eventjes stil van. Een fantastisch gevoel! Voor ons is de cirkel rond. Mr & Mrs Tea is veel meer dan ons bedrijf, het is onze “legacy”.

 

Matcha

Tijdens onze zoektocht naar goede thee ontdekten we matcha, we merkten direct het opwekkende en tegelijk kalmerende effect van deze groene drank. Dit is onze favoriete thee geworden en ondertussen drinken we dagelijks matcha!


Het nieuwe theedrinken met bijzondere thee van Mr & Mrs Tea.