Verzending binnen 1-2 dagen
Gratis verzending vanaf 45€
Verzendkosten Nederland 2,95€
Verzendkosten België 4,95€
De beste kwaliteit matcha uit Uji, Japan

De beste kwaliteit matcha uit Uji, Japan

Drie kwaliteiten matcha uit Uji, Japan om puur te drinken. Daarnaast een culinaire matcha om latte te maken en mee te koken.

Seen 9 of the 9 products

Een stukje geschiedenis over matcha

En in het bijzonder onze matcha uit Uji, de bakermat van thee in Japan.

Oorspronkelijk komt alle thee uit China, daar wordt al meer dan 5000 jaar thee gedronken. Ongeveer 800 jaar geleden werd de theeplant en deze manier van thee drinken door een Zen monnik in Japan geïntroduceerd. De eerste plantages werden in Uji aangelegd. De monniken hebben de kunst van deze thee maken gedurende eeuwen verfijnd en vervolmaakt, zoals dat alleen in Japan gedaan wordt.

In het voorjaar worden de theeplanten enkele weken voor de oogst overdekt met matten. Hierdoor staan de planten in de schaduw en moeten de bladeren aan het werk, er worden chlorofyl en aminozuren aangemaakt, hierdoor staat deze thee bekend als zeer gezond. De theebladeren worden geoogst, gestoomd - dit zorgt ervoor dat het oxidatieproces stopt en de mooie felgroene kleur behouden blijft - en gedroogd. Alle bladnerven worden verwijderd en het bladvlees dat overblijft wordt vermalen tussen kleine granieten molenstenen. Het duurt één uur om 30 à 40 g matcha te vermalen.

Alles bij elkaar is dit een intensief proces en elk stapje draagt bij aan de kwaliteit.

De zen monniken dronken matcha voor ze gingen mediteren. Het zorgde ervoor dat ze zich beter konden concentreren en focussen en dat ze wakker bleven.

Later gingen ook de samoerai matcha drinken voor ze de strijd in gingen. Het hielp hen om mentaal scherp te blijven, ze kregen er een energie boost van en een groter uithoudingsvermogen.    

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »