• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Hoe maak je matcha

Hoe maak je matcha?

 

 

Matcha poederthee wordt op een andere manier bereid dan losse thee. Er zijn twee manieren om matcha te drinken; dun als “usucha” en stroperig dik als “koicha”.

Usucha matcha maken:

  1. Doe 2 gram (2 schepjes) matcha in de kom
  2. Giet een heel klein scheutje koud water op de Matcha en roer deze met de bamboe whisk tot alle eventueel aanwezige klompjes zijn verdwenen en de matcha een gelijkmatige pasta is geworden.
  3. Voeg 80-100 ml heet water van maximaal 80°C toe en klop de matcha stevig met de bamboe whisk. Houdt de whisk hierbij verticaal en maak bewegingen alsof je steeds de letter M in de matcha schrijft. Als de matcha een romige schuimkraag heeft is hij klaar! 

Koicha matcha maken:

Hiervoor gebruik je echt alleen de allerbeste kwaliteit (Hyper Premium). Voor het maken van een kopje koicha matcha gebruik je twee keer zoveel matcha, namelijk 2-4 gram (2-4 schepjes) en slechts de helft van het water, namelijk 40-50 ml. Koicha matcha heeft geen schuimende laag, maar is een gelijkmatige diepgroen gekleurde drank waarbij het oppervlak geen kleine groene belletjes heeft. 

 

Wat is matcha