Hoe maak je matcha met een bamboe klopper of chasen?
Matcha poederthee wordt op een andere manier bereid dan losse thee. Er zijn twee manieren om matcha te drinken; dun als “usucha” en stroperig dik als “koicha”.
Giet 1-2 ml koud water op de Matcha en roer deze met de bamboe whisk tot alle klontjes zijn verdwenen en de matcha een gelijkmatige groene pasta is geworden.
Voeg 100 ml warm water van maximaal 80°C toe en klop de matcha stevig met de bamboe whisk. Houdt de whisk hierbij verticaal en maak bewegingen alsof je steeds de letter M in de matcha schrijft. Als de matcha een romige schuimkraag heeft is hij klaar!
Koicha matcha maken:
Dit kan alleen met de allerbeste kwaliteit matcha, onze Hyper Premium. Voor het maken van een kopje koicha matcha gebruik je twee keer zoveel matcha, namelijk 2 gram (2 schepjes) en slechts de helft van het water, namelijk 50 ml. Koicha matcha heeft geen schuimende laag, maar is een gelijkmatige diepgroen gekleurde drank waarbij het oppervlak geen kleine groene belletjes heeft.
Hoe maak je matcha met een elektrische melkopschuimer?
Doe 100 ml warm water van maximaal 80°C in een hoog hittebestendig glas.
Voeg 1 gram (=1 theelepel) matcha toe
Schuim de matcha op met de elektrische whisk tot de klontjes zijn opgelost en er schuim in de matcha zichtbaar is.
Hoe maak je matcha met een garde?
Doe 100 ml heet water van maximaal 80°C in een mok die stevig en stabiel staat.
Voeg 1 gram (=1 theelepel) matcha toe
Plaats de garde vertikaal in het glas en draai hem stevig heen en weer tussen je handen. Doe dit net zolang tot de klontjes zijn opgelost en er een schuimkraag zichtbaar is.
Hoe maak je matcha in een melkopschuimer?
Doe 100 ml koud water in een melkopschuimer.
Voeg 1 gram (=1 theelepel) matcha toe
Zet de melk opschuimer aan. Terwijl de matcha wordt opgeklopt kun je andere dingen doen.
Als hijn klaar is, giet je de matcha over in een kopje en kun je er heerlijk van genieten.
Als jouw melkopschuimer zowel een warme als koude stand heeft kun je op deze manier ook koude matcha maken. Hiervoor zet je de melkopschuimer op de koude stand bij het opklopppen.
Hoe maak je matcha coldbrew?
Gebruik een afsluitbare (thermos) fles of afsluitbare beker met een voldoende grote opening en doe hier een paar ijsklontjes in.
Voeg 1 gram (=1 theelepel) matcha toe
Voeg 150-200 ml koud water toe.
Sluit de fles goed af en schud krachtig gedurende 20 seconden. De ijsklontjes functioneren tijdens het schudden als een soort klopper waardoor de matcha goed mengt met het water.
Cold brew matcha is heerlijk voor in de zomer, zeer geschikt voor het drinken terwijl je onderweg bent en een perfecte sportdrank. Enjoy!