Verzending binnen 1-2 dagen
Gratis verzending vanaf 45€
Verzendkosten Nederland 2,95€
Verzendkosten België 4,95€
Matcha, Japanse groene poederthee uit Uji

Matcha, Japanse groene poederthee uit Uji

Matcha staat bekend als dé superfood onder de superfoods. Het is een buitengewoon gezonde energiedrank boordevol antioxidanten, aminozuren vitaminen en mineralen. Na het drinken ervaar je een toegenomen helderheid en verhoogd concentratievermogen.

Seen 16 of the 16 products

Geschiedenis van matcha thee

Matcha is vermalen groene theepoeder en zoals elke echte thee afkomstig van de Camellia sinensis. Alle thee komt oorspronkelijk uit China, daar kennen ze het al meer dan 5000 jaar. In China was deze manier van theedrinken, het theepoeder opgeklopt met water, ook gebruikelijk. Ongeveer 800 jaar geleden werd thee en deze manier van thee drinken door een Zen monnik naar Japan gebracht. Daar werd het proces om groene deze poederthee te maken verder verfijnd en vervolmaakt. Het theedrinken werd er tot kunst verheven in de Japanse theeceremonie.

Lange tijd was matcha thee voorbehouden aan de Zen monniken. Zij dronken matcha voordat ze gingen mediteren, om zich langdurig en kalm te focussen en te concentreren terwijl ze tegelijkertijd wakker bleven. Later ontdekten ook de samoerai matcha, zij dronken het als energieboost voordat ze de strijd ingingen. Dankzij matcha hadden ze een messcherpe concentratie tijdens de lange uitputtende veldslagen.

Herkomst van Mr & Mrs Tea Matcha

Onze komt van kleine theevelden in Uji, Japan, waar de theeboeren op de traditionele manier de planten cultiveren en thee verwerken. In het vroege voorjaar worden de theeplanten overschaduwd, afhankelijk van de beoogde kwaliteit, voor twee tot zes weken. De felgroene blaadjes worden met een schaar of met de hand geplukt. Na het drogen, stomen en verwijderen van de bladnerven wordt het bladvlees zeer fijn vermalen tussen granieten molenstenen. Als laatste wordt matcha lucht en lichtdicht verpakt voordat het verstuurd wordt.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »