• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

7 Kenmerken van de beste kwaliteit matcha.

Matcha is nog redelijk nieuw in het westen, het vergt wat moed om het uit te proberen. Regelmatig komen we mensen tegen die bittere, zanderige matcha van lage kwaliteit hebben geproefd. Zij hebben dus een slechte eerste kennismaking met matcha waardoor ze het niet meer willen drinken. En dat is jammer want matcha kan heel lekker zijn.

Eerst wordt er onderscheidt gemaakt tussen ceremoniële matcha en kookmatcha. Ceremoniële matcha is bedoeld om alleen met water te mixen en moet een zachte, romige smaak hebben met weinig tot geen bitterheid. Kookmatcha heeft een meer bittere, wrange smaak en is bedoeld om te gebruiken ingrediënt in smoothies, koekjes, enz.

 

Wat is goede matcha? Kenmerken van goede matcha

 

Waaraan herken je de kwaliteit van matcha?

1. De prijs is een eerste indicatie. Het proces van het cultiveren van de planten, oogsten van de jonge theebladeren en verwerken daarvan zijn erg arbeidsintensief proces. Dat maakt matcha een kostbare thee. Een lage prijs betekent vaak een lage kwaliteit.

2. Observeer de kleur. Matcha van goede kwaliteit is heldergroen van kleur. De levendige groene kleur is het gevolg van het overschaduwen van de theeplanten, dit bevordert de overproductie van chlorofyl, wat matcha zijn natuurlijke groene kleur geeft. Matcha poeder van lagere kwaliteit is legergroen of enigszins geelachtig groen.  

3. Controleer de textuur. Matcha poeder van hoge kwaliteit is zacht, zijdeachtig en fijn gestructureerd, het is vergelijkbaar met het gevoel van oogschaduw of baby poeder. De poeders van lage kwaliteit zijn ruw en hard van textuur.

4. Ruik aan de matcha. Matcha poeder van goede kwaliteit moet zoet en plantaardig ruiken, omdat het rijk is aan aminozuren L-theanine dat in de schaduw wordt aangemaakt. Onder invloed van de zon verliezen de bladeren deze aminozuren. 

proef de matcha

5. Proef de matcha. Dezelfde aminozuren die matcha zijn zoete geur geven, maken de thee ook licht zoet. Poeder van goede kwaliteit heeft een natuurlijke, plantaardige, zoete smaak. Ook de nasmaak is prettig in de mond en blijft soms nog uren hangen. Een inferieure kwaliteit wordt gekenmerkt met een bittere smaak.  

6. Maak op de traditionele manier een kom matcha. Wanneer je een goede kwaliteit ceremoniële matcha met een bamboe kloppertje maakt, is het niet te moeilijk om een ​​mooie schuimlaag te maken. Matcha van lage kwaliteit zal niet goed schuimen, met grote luchtbellen en frustratie tot gevolg. 

Herkomst van matcha mr mrs tea

7. De herkomst van matcha. In Japan staat Kyoto, Uji bekend als de regio waar de allerbeste kwaliteit matcha wordt geproduceerd en verwerkt in Japan, met name in de regio Kyoto, Uji. Dit is de bakermat van thee in Japan en de streek waar de eerste theeplanten geplant werden.

 

Let dus op bij het kiezen van matcha. De kwaliteit is niet gestandaardiseerd, elke graad of kwaliteit matcha kan als een goede worden aangegeven, en iedereen mag zijn gemalen thee matcha noemen. Als je onze richtlijnen voor het kiezen van matcha volgt kan het niet misgaan.

Wil je de kwaliteit van Mr & Mrs Tea Matcha ontdekken, neem een kijkje in de webshop.

(bron: WikiHow: Identify quality matcha tea powder)