
Zwarte thee en blends
De theebladeren zijn volledig geoxideerd, de thee smaakt daardoor sterker en bevat meer cafeïne
De theebladeren zijn volledig geoxideerd, de thee smaakt daardoor sterker en bevat meer cafeïne
4,95 Incl. btw
4,95 Incl. btw
4,95 Incl. btw
4,95 Incl. btw
5,95 Incl. btw
5,95 Incl. btw
8,95 Incl. btw
8,95 Incl. btw
8,95 Incl. btw
De methodes en variëteiten van zwarte thee verschillen per gebied, maar het proces omvat altijd de vier basisonderdelen: verflensen, rollen, fermenteren en vuren (of drogen). Zwarte thee is meer geoxideerd dan oolong, groene en witte thee en is daardoor ook sterker van smaak.
In China en de omliggende landen is de thee bekend als "rode thee", hiermee wordt de kleur van de drank zelf bedoeld. De westerse naam zwarte thee refereert naar de kleur van de geoxideerde theeblaadjes.