• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Gyokuro Asahi - Japanse groene thee - First flush

1 / 2
12,50
Gyokuro is een Japanse groene thee en wordt gezien als de keizer van de Japanse thee. Hij wordt eens per jaar gemaakt van de beste theeblaadjes en heeft een unieke, nootachtige, hartige smaak.
Levertijd 1-2 dagen
Voor 17:00:00 uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Gyokuro Asahi - Japanse groene thee - First flush

De smaak van deze edele thee is zeer aromatisch en mild. Dergelijke thee wordt in Japan alleen gedronken bij speciale gelegenheden.

Je eigen Gyokuro Japanse Thee ceremonie 

Het perfecte kopje thee is heel persoonlijk. De officiële manier om Gyokuro te zetten is als volgt: 

1. Doe 8-10g Gyokuro thee in een Japanse theepot (kyusu).
2. Voeg 80-150 ml water toe, dat niet warmer is dan 50-60°C, bij gebruik van heter water komen er te veel bittere stoffen vrij en zal de thee zijn smaak verliezen.
3. Laat de thee 2 minuten trekken en schenk de thee uit in kopjes in de volgorde 1-2-3-... en terug ... 3-2-1, zo wordt de smaak van de thee gelijkmatig over alle kopjes verdeeld. 
4. Probeer ook de laatste druppels thee, de lekkerste met de meeste smaak, uit de theepot te “schudden”.

Gyokuro kan minstens drie keer getrokken worden, voor de 2e en latere bereidingen zijn de trektijden ongeveer 1 minuut extra. 
 

Tips van Mr & Mrs Tea

Nadat wij Gyokuro gedronken hebben eten we de theebladeren op met wat sojasaus of grof zeezout. We genieten dan nog extra lang na van de heerlijke umami smaak. 

Ook een heuse tip voor in de zomer: zo'n hoge kwaliteit Japanse groene thee kan ook “koken” op smeltende ijsblokjes.


 

Extra informatie 

De Japanse thee wordt verbouwd volgens Europese Bio regelgeving.
Gyokuro, betekent pareldauw en wordt in Japan beschouwd als de allerhoogste kwaliteit thee. De bladeren voor Gyokuro worden slechts eens per jaar aan het begin van het seizoen handmatig geoogst. Ongeveer twee tot drie weken voor de oogst worden de velden afgedekt met bamboematten. De hoeveelheid zonlicht wordt dan met 80% gereduceerd waardoor de theeblaadjes meer chlorofyl en aminozuren produceren. Hierdoor krijgt Gyokuro zijn unieke “umami” smaak en donkergroene kleur. De bladeren worden direct na de pluk gestoomd waarna ze gerold, gedraaid en gedroogd worden. De gedroogde blaadjes hebben een diep donkergroene kleur en hebben de vorm van een naald.


Herkomst

Japan, Kagoshima, Kyushu

Reviews
Reviews
5 sterren gebaseerd op 4 beoordelingen
Frances 04-01-2016
Reviews

Deze thee is een echte aanrader als alternatief voor een rood wijntje aan het eind van de middag, voor liefhebbers van pittig, denk ik, sommigen vinden m lijken op spinazie en de meningen zijn verdeeld, maar wij vinden hem heerlijk!

Marieke van Rossem 10-12-2015
Reviews

Vijf sterren natuurlijk!! Deze thee is een heerlijke ervaring. Bijzonder, ontspannend, en de smaak blijft zo lang! Ook het nadien opeten van de blaadjes met wat zeezout is bijzonder lekker qua smaaksensatie. Topper!

Niloofar Hedayatifard 08-12-2015
Reviews

Absolute topper. Heerlijk. Ik drink het en het is alsof ik aan het mediteren ben.

Irene 08-12-2015
Reviews

Dit is mijn persoonlijke favoriet. Heel bijzonder. Ook lekker om hem achteraf op te eten. Ik had er nog nooit van gehoord: een thee die je kunt eten en drinken! Ik doe er lekker een hele avond mee.

Specificaties
Gewicht: 40 g