• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Superior Matcha Hyper Premium ★★★ De gezondste én beste matcha

1 / 2
54,95
Deze matcha is uniek in de wereld, het summum op gebied van matcha. Je moet echt een moment de tijd nemen om ten volle van deze matcha te genieten. Hij heeft een intense, umami smaak die lang blijft hangen.
Levertijd 1-2 dagen
Voor 17:00:00 uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Superior Matcha Hyper Premium ★★★ De gezondste én beste matcha

Matcha Hyper Premium

Deze matcha is uniek in de wereld, het summum op gebied van matcha. Je moet echt de tijd nemen om ten volle van deze matcha te genieten. Na het drinken van deze thee voel je je gezegend.

Er zijn twee manieren om matcha te drinken; dun als “usucha” en dik, bijna stroopachtig als “koicha”. Hyper Premium is bij uitstek geschikt voor het maken van koicha.

Hoe maak je de perfecte Matcha Hyper Premium (usucha): 

1. Doe 1 schepje (1 gram) groene-theepoeder in een kom.
2. Giet er een heel klein scheutje koud water op en roer deze met de whisk tot een gelijkmatige pasta.  
3. Voeg 80 ml heet water van maximaal 80°C toe en klop deze stevig op met de bamboe whisk door steeds de letter M in de matcha te schrijven zonder de bodem van de kom te raken. Na 15 seconden ontstaat een schuimkraag en is de matcha klaar om te drinken. 
4. Geniet van de ultieme umami belevenis en de urenlange nasmaak. 

Hoe maak je een Hyper Premium shot (koicha stijl): 

1. Doe 4 schepjes (4 gram) groene-theepoeder in een kom.
2. Giet er een heel klein scheutje koud water op en roer deze met de whisk tot een gelijkmatige pasta.  
3. Voeg 40 ml heet water van maximaal 80°C toe en roer deze rustig met de bamboe klopper. Als het een gelijkmatige donkergroene, dikke "saus" is geworden is de koicha matcha gereed.
4. Geniet van de ultieme umami belevenis en de urenlange nasmaak. 

Umami smaak

Matcha heeft een zoete en tegelijk hartige smaak, die ook wel “umami” genoemd wordt.  Umami is de vijfde smaak naast zoet, zout zuur en bitter. Hoe beter de kwaliteit van de matcha des te meer umami smaak hij heeft. Deze Matcha Hyper Premium barst van de umami met een zachte, verfijnde, volle en zoete smaak.

Gezondheid focus en kalme energie

Matcha, Japanse groene poederthee staat bekend als één van de gezondste dranken op deze aarde. In vergelijking met normale groene thee worden de theeblaadjes in z’n geheel opgedronken. Hierdoor worden circa 10x meer anti-oxidanten geconsumeerd dan bij normale groene thee van goede kwaliteit. Dit is de reden dat matcha als zeer gezond wordt gezien. De antioxidanten en andere werkzame stoffen worden aangemaakt tijdens de beschaduwing van de thee. Bij Hyper Premium duurt deze periode uitzonderlijk lang, namelijk 6 weken. Het is dan ook één van de meest gezonde matcha's. 

Het drinken van matcha verhoogt het bewustzijn en concentratievermogen en geeft urenlang een stroom van groene energie die aanhoudt zonder pieken en dalen. Het is dan ook een beter en gezonder alternatief voor koffie en andere energiedranken.  

Herkomst

Japan, Kyoto, Uji

Deze Japanse thee komt van kleine plantages in Uji waar ze nog steeds volgens de meest traditionele, manier verbouwd wordt. De theeplanten voor onze Hyper Premium matcha worden 6 weken voor de oogst op de traditionele manier overdekt met rieten matten en stro. Hierbij komen de matten dus niet in aanraking met de planten wat de kwaliteit ten goede komt.

Voor de productie van Mr & Mrs Tea's Hyper Premium matcha worden alleen de allerbeste, fijnste blaadjes uit de top van de theeplant gebruikt. Deze worden tijdens de eerste pluk of first flush met de hand geplukt vóór 8 mei. In het berggebied van Uji is het dan nog zo koud dat er nauwelijks ongedierte is. Hierdoor hoeven er geen pesticiden gebruikt te worden waardoor de matcha van de first flush uit deze streek zeer zuiver is. 

Na het oogsten worden de blaadjes gestoomd, gedroogd en de steeltjes en nerven worden verwijderd totdat alleen het pure bladvlees overblijft. De theemeester proeft van alle theeblaadjes en maakt dan de juiste melange, waarna de theeblaadjes vermalen kunnen worden. Dit laatste proces gebeurt zeer langzaam tussen kleine granieten molenstenen. De matcha wordt daarna lucht- en lichtdicht verpakt. 

Reviews
Reviews
5 sterren gebaseerd op 3 beoordelingen
Maikel 10-04-2019
Reviews

Als echte thee drinker, en de laatste tijd Matcha, wil ik toch even doorgeven dat deze er qua smaak echt uitschiet.
In één woord heerlijk.

Suzanne Peeters 12-10-2018
Reviews

Al veel verschillende matcha theemerken in huis gehad maar overduidelijk is dit de lekkerste! En dan heb ik het over de hyper premium matcha. Een zeer milde groenige smaak en er blijven geen restjes in je kom achter. Daarbij geeft de website informatie uit welk gebied het precies komt dat is van de meeste merken niet bekend.

Iris Minke 06-12-2017
Reviews

Fijne vervanger voor koffie!! Erg gezond. Makkelijk te maken.

Specificaties
Gewicht: 30 g