• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Superior Matcha Hyper Premium ★★★ om sterk of "koicha" te drinken

1 / 1
54,95
De umami smaak van deze Hyper Premium is uniek in de wereld.
First Flush
6 weken overschaduwd
Geoogst voor 8 mei
Handgeplukt
1-2 theelepels/40-80 ml water
Levertijd 1-2 dagen
Voor 17:00:00 uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Superior Matcha Hyper Premium ★★★ om sterk of "koicha" te drinken

Matcha Hyper Premium

Je moet echt de tijd nemen om ten volle van deze matcha te genieten.

Er zijn twee manieren om matcha te drinken; dun als “usucha” en dik, bijna stroopachtig als “koicha”. Hyper Premium is bij uitstek geschikt voor het maken van koicha.

 

Hoe het perfecte kopje matcha hyper premium zetten (Usucha stijl): 

1. Doe 1 schepje (1 gram) groene-theepoeder in een kom.
2. Giet er een heel klein scheutje koud water op en roer deze met de whisk tot een gelijkmatige pasta.  
3. Voeg 80 ml heet water van maximaal 80°C toe en klop deze stevig op met de bamboe whisk door steeds de letter M in de matcha te schrijven zonder de bodem van de kom te raken. Na 15 seconden ontstaat een schuimkraag en is de matcha klaar om te drinken. 
4. Geniet van de ultieme umami belevenis en de urenlange nasmaak. 

 

(Koicha stijl): 

1. Doe 2 schepjes (2 gram) groene-theepoeder in een kom.
2. Giet er een heel klein scheutje koud water op en roer deze met de whisk tot een gelijkmatige pasta.  
3. Voeg 40-80 ml heet water van maximaal 80°C toe en roer deze rustig met de bamboe klopper. Als het een gelijkmatige donkergroene, dikke "saus" is geworden is de koicha matcha gereed.
4. Geniet van de ultieme umami belevenis en de urenlange nasmaak. 

 

Umami smaak

Matcha heeft een zoete en tegelijk hartige smaak, die ook wel “umami” genoemd wordt.  Umami is de vijfde smaak naast zoet, zout zuur en bitter. Hoe beter de kwaliteit van de matcha des te meer umami smaak hij heeft. Deze Matcha Hyper Premium barst van de umami met een zachte, verfijnde en zoete smaak.

 

Gezondheid & groene energie

Matcha, Japanse groene poederthee staat bekend als één van de gezondste dranken op deze aarde. Het verhoogt het bewustzijn en de concentratie en geeft urenlang extra energie. Bij deze thee worden de theeblaadjes in z’n geheel opgedronken. Hierdoor worden circa 10x meer anti-oxidanten geconsumeerd dan bij andere groene thee, dit is de reden dat matcha als zeer gezond wordt gezien. Het drinken verhoogt het bewustzijn en concentratievermogen en geeft urenlang een stroom van groene energie die aanhoudt zonder pieken en dalen. Wij merken dat matcha zeer geschikt is voordat we geconcentreerd aan het werk gaan. 

 

Herkomst

Japan, Kyoto, Uji

Deze Japanse thee komt van kleine plantages waar ze nog steeds volgens de traditionele, arbeidsintensieve manier verbouwd wordt. De theeplanten worden 6 weken voor de oogst, begin mei, overdekt met rieten matten en stro. De blaadjes worden met de hand geplukt. Na het oogsten worden de blaadjes gestoomd, gedroogd en de nerven worden verwijderd. De theemeester proeft van alle theeblaadjes en maakt dan de juiste melange, waarna de theeblaadjes vermalen kunnen worden. Dit laatste proces gebeurt zeer langzaam tussen kleine granieten molenstenen. Matcha wordt daarna lucht- en lichtdicht verpakt. 

Reviews
Reviews
5 sterren gebaseerd op 2 beoordelingen
Suzanne Peeters 12-10-2018
Reviews

Al veel verschillende matcha theemerken in huis gehad maar overduidelijk is dit de lekkerste! En dan heb ik het over de hyper premium matcha. Een zeer milde groenige smaak en er blijven geen restjes in je kom achter. Daarbij geeft de website informatie uit welk gebied het precies komt dat is van de meeste merken niet bekend.

Iris Minke 06-12-2017
Reviews

Fijne vervanger voor koffie!! Erg gezond. Makkelijk te maken.

Specificaties
Gewicht: 30 g