• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Starterset: Matcha, bamboe klopper en lepel

1 / 3
35,95 33,95
Matchaset, hij bevat een blikje Superior Matcha naar keuze (30g), Ceremonial, Premium Ceremonial of Hyper Premium, een bamboe matcha klopper en een antistatische bamboe lepel.
Levertijd 1-2 dagen
Voor 17:00:00 uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Starterset: Matcha, bamboe klopper en lepel

Matcha startset  

Deze set bevat alles om zelf matcha te maken: een blikje Superior Matcha van 30g, een bamboe klopper en een bamboe lepeltje.

Kies jouw matcha:

  • Ceremonial: perfect om met matcha te starten of voor cold brew
  • Premium Ceremonial: zeer geschikt om dagelijks te drinken
  • Hyper Premium: de allerbeste kwaliteit

 

Wat doet matcha voor je?

Matcha staat bekend om haar gezondheidseigenschappen, er zitten veel werkzame stoffen in. De drie belangrijkste zijn:

1. Antioxidanten

Matcha is een Japanse groene poederthee die in z’n geheel wordt opgedronken. Hierdoor worden circa 10x meer anti-oxidanten geconsumeerd dan bij andere groene thee, dit is de reden dat matcha als zeer gezond wordt gezien. Antioxidanten spelen een belangrijke rol bij het tegengaan van verouderingseffecten.

2. Cafeïne

Matcha geeft energie door de cafeine. Het bevat slechts 25% van de hoeveelheid in een kop koffie, maar door de geleidelijke afgifte werkt het veel langduriger. Matcha geeft een energiestroom van wel 4-6 uur.

3. L-theanine

Deze stof staat bekend om haar kalmerende werking. L-theanine wordt vaak gebruikt om stress en angstaanvallen te bestrijden. In combinatie met de cafeine zorgt dit voor een mentale focus, kalmte en langdurige kalme energiestroom.

Matcha is hiermee hét gezonde alernatief voor koffie en andere energiedranken. 

 

Lees ook:

Wat is matcha ⟩⟩

Kenmerken van goede kwaliteit matcha ⟩⟩ 

Is matcha gezond ⟩⟩

 

Hoe maak je matcha klaar?  

1. Doe 1 schepje (1g) matcha in een kom.
2. Giet een heel klein scheutje koud water op de matcha en "aai" deze met de bamboe klopper tot een gelijkmatige groene pasta. Het duurt ongeveer 20-30 seconden tot alle klontjes weg zijn. Je ruikt de groene geur van de matcha.  
3. Voeg 120 ml warm water van maximaal 80°C toe en klop de matcha stevig op met de bamboe klopper. Hou de klopper hierbij verticaal en maak snelle, zig zaggende bewegingen alsof je steeds de letter M in de matcha schrijft. Klop de matcha ongeveer 20 seconden totdat hij een romige schuimkraag heeft. Enjoy! 

Hoe maak je matcha cold brew klaar?  

Je kunt de matcha ook koud maken. Dit is goed voor in de zomer of als je tijdens het sporten matcha wilt drinken. Ook is koude matcha geschikter om mee te nemen in een thermosfles en on-the-go of op kantoor te drinken.

Gebruik 1-2 theelepels matcha op 250ml koud water.

  1. Doe 1-2 schepjes matcha in een (thermos)fles. 
  2. Voeg 2-3 ijsklontjes toe en vul de fles voor de helft met koud water. Sluit de fles af en shake ongeveer 10 seconden tot alle matcha is opgelost. 
  3. Vul de fles daarna helemaal af met koud water, even kort schudden
  4. Enjoy!

 

Bekijk ook de video's:

Hoe maak je matcha ⟩⟩

 

 

 

 

Reviews
Reviews
5 sterren gebaseerd op 5 beoordelingen
wendy den Hertog 14-06-2019
Reviews

Na een documentaire over Matcha, ben ik op internet gaan lezen en zoek, heb zelfs een aflevering gezien van de keuringsdienst van waren. uiteindelijk hier Matcha besteld. Ik heb geen vergelijkings materiaal maar de kleur is belangrijk begreep ik en die is prachtig helder groen. De smaak is nieuw voor mij, maar ik vind hem erg lekker, druppeltje honing is voor mij nog beter. Snelle levering en een persoonlijk kaartje. Dank jullie wel ik ben fan

Marco 06-05-2019
Reviews

Ik drink best (te)veel koffie op een dag en zocht al een tijd naar iets anders. Matcha had ik al wel eens geprobeerd, maar ik vond het veel te waterig smaken. Op een koffiefestival heb ik de matcha van Mr & Mrs Tea geproefd en ik was om. Lekkere volle krachtige smaak. Ik heb de set besteld met de Premium ceremonial matcha en drink nu steeds vaker matcha in plaats van koffie en voel me een stuk fitter!

Seta 06-05-2019
Reviews

Na een paar keer teleurgesteld te zijn in de bittere smaak van matcha die ik in de supermarlt gekocht had, heb ik toch nog een matchaset besteld bij Mr & Mrs Tea. Ik heb de premium ceremonial matcha gekozen voor mijn matchaset. Wat een heerlijke smaak en wat een helder gevoel gaf het mij na het drinken. Echt helemaal anders dan alle eerdere teleustellende ervaringen. Ook werd er heel snel en goed gereageerd toen ik vragen had over het klaarmaken. In één woord: perfect!

Ilse 06-05-2019
Reviews

Je leest veel over matcha, en hoorde dat Mr & Mrs Tea goeie matcha heeft die niet bitter smaakt. Ik heb toen deze matchaset online besteld. Hij werd meteen de volgende dag bezorgd en was supernetjes en leuk ingepak met een persoonlijke boodschap erbij :) De matcha was zacht van smaak en ik werd er wakker en alert van op een hele fijne rustige manier. Deze thee wil ik vaker drinken! Dank je wel!

Bart 06-05-2019
Reviews

Perfecte matcha set met alle benodigdheden. Wel zou ik binnenkort ook de houder voor m'n klopper willen hebben. Ik kreeg deze matchaset van mijn vriendin en gebruik m nu iedere dag om matcha te maken. De smaak van de matcha is zacht en fris, dit is hele goede kwaliteit, dat proef je meteen. Hier laat ik m'n koffie voor staan!

Specificaties
Gewicht: 30 g