• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Formosa Dark Pearl Oolong - Oolong thee

1 / 1
10,95
Een schitterende, donkere oolong uit Formosa. Met deze bijzondere thee kunnen meerdere kopjes thee gezet worden, elke trek zal zijn eigen, andere smaaksensatie creëren. Hij heeft een verfijnde en complexe smaak van chocolade, vanille, gedroogd fruit.
Levertijd 1-2 dagen
Voor 17:00:00 uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Formosa Dark Pearl Oolong - Oolong thee

Het perfecte kopje Dark Pearl Oolong Thee 

Is heel persoonlijk. Voor dagelijks gebruik hebben we deze richtlijn:  

1. Doe 1 theelepel parels in een mok.
2. Voeg 250 ml water toe dat net van de kook is.
3. Laat de thee trekken totdat de blaadjes zich hebben ontvouwd (2-3 min). 

Enjoy! Dark Pearl Oolong is geschikt voor meerdere trekken, de theeblaadjes kun je opnieuw gebruiken door weer heet water toe te voegen en elke keer is de smaak weer iets anders.  
  

Extra informatie

Dark Pearl Oolong thee is een sterk gefermenteerde Oolong thee die een lichte ondertoon van groene bladeren en gezoete koffie heeft zonder de bitterheid. Zijn uitgebalanceerde zoetheid en hints van honing en gedroogde vruchten maken van elke kopje thee een heel bijzondere ervaring. De bladeren produceren een zachte, donkere, amberkleurige drank met een zeer rustgevend aroma. Vanwege zijn hoge kwaliteit bladeren kunnen meerdere kopjes thee gezet worden met dezelfde bladeren. Elke trek van deze donkere oolong thee zal zijn eigen, andere smaaksensatie creëren

 

Herkomst 

Dark Pearl Oolong is een van de weinige thee afkomstig van de oostkust van Formosa (Taiwan). Het is een sterke semi-geoxideerde Oolong thee, geproduceerd onder het warme tropische weer van de "Taitung Tea Gardens". Met het hele jaar door warm weer, vindt de productie het hele jaar door plaats.

Nadat de theebladeren met de hand geplukt zijn, worden de verse theebladeren eerst in de zon en later overdekt verflenst om de bladeren te verzachten voor verdere verwerking.

De theebladeren worden zorgvuldig gerold en gefermenteerd tot een fermentatie graad van ca. 85-90%. Om de fermentatie te stoppen op dit bepaald niveau wordt de thee ca. 10-15 minuten verhit in een panning machine bij een temperatuur van 300 ° C. Met speciale machines worden de theebladeren strak opgerold in parels om het oppervlak dat wordt blootgesteld aan de lucht te verminderen. Dit helpt om de smaak te beschermen en houdt de thee langer vers. Na het drogen is de thee klaar om te worden verpakt en verscheept naar verfijnde-thee connaisseurs over de hele wereld.

 

Reviews
Reviews
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Specificaties
Gewicht: 40 g