• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Vietnam Imperial Oolong - Oolong thee

1 / 2
7,50
Een zeldzame bijna groene oolong thee uit Vietnam die een kruidige en bloemige smaakexplosie teweegbrengt. Een heerlijke thee met een uitbundig karakter.
Levertijd 1-2 dagen
Voor 17:00:00 uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Vietnam Imperial Oolong - Oolong thee

Het perfecte kopje Imperial Oolong Thee

Er is (bijna) niets persoonlijker dan het perfecte kopje thee. Voor dagelijks gebruik hebben we deze richtlijnen:  

1. Doe 1 theelepel Imperial Oolong in een mok.
2. Voeg 250 ml water toe dat net van de kook is.
3. Laat de thee trekken totdat de blaadjes naar de bodem zijn gezakt (2-3 min). 

We gebruiken de theeblaadjes opnieuw door weer heet water toe te voegen, de thee is geschikt om meerdere malen thee van te zetten. Elke trek geeft een nieuwe smaakbeleving. 
 

Tip van Mr & Mrs Tea

Drink Imperial Oolong eens bij oude Goudse- of schapenkaas. De thee en kaas versterken elkaar zodat je een verassende smaakbeleving krijgt. 
 

Extra informatie 

Imperial Oolong thee plantages bevinden zich in Bao Loc in Lam Dong provincie. De theeplanten groeien op vruchtbare, luchtige, rode aarde, bij temperaturen rond de 18-20 graden, een gemiddelde jaarlijkse neerslag van 1800-2600 mm en de ligging op een hoogte van 800- 1600m.

 

Productie methode

Withering: Vers geplukte theebladeren worden op een doek in de zon bij 25-30 C graden gelegd, vervolgens naar binnen verplaatst waar ze verder verdorren bij een temperatuur van 20-22 C graden. Dit proces verwijdert vocht en maakt de bladeren soepel.

Rolling: Oolong theebladeren worden in lange cilindervormige bamboe manden gekneusd, wat aanleiding tot oxidatie (fermentatie) geeft, 20-30% voor Imperial Oolong.

Firing: Als laatste wordt het blad gedroogd in een speciale oven en “gebakken” bij lage temperaturen tot het blad een 5% vochtigheid bereikt. Door dit proces krijgt de Oolong thee zijn specifieke zoetheid en geur.

 

Geschiedenis van de Lam Dong theeplantage

Na de ontdekking van Dalat in 1893, werden er verschillende ontdekkingsreizen, door gouverneur-generaal van Indochina Paul Doumer, op touw gezet. Met name om het gebied ten zuiden van Dalat, richting Sai Gon te verkennen. In 1899 zetten Ernest Culiri met zijn groep voet op B'lao (oude naam van Bao Loc).

Fransen bemerkten de vruchtbare bodem, het goede klimaat met koele en frisse lucht het hele jaar door, van het vulkanische Dong Nai Thuong (Haut Dong nai) gebied.  Ze investeerden veel in de oprichting van plantages, vooral van thee, de eerste arbeiders werden gerekruteerd uit de lokale etnische groep Ma. De eerste theeplantages kwamen in 1927 in CauDat-DaLat, om vervolgens uit te breiden naar het Di Linh gebied en al snel werd het hele Bao Loc gebied beplant. Thans is Bao Loc beroemd om zijn thee in het Zuiden van Vietnam.

Ongeveer 400 jaar geleden verspreidde de thee, onder de Ming-dynastie, van de Long Ding berg behorende tot de provincie Fuxian, China naar Bao Loc en daarna naar Taiwan. Waar de technieken om Oolong thee te maken verder ontwikkelden gedurende meer dan 150 jaar. Deze vakmanschap en kennis over Oolong thee werd in 1990 door Taiwanese zakenmannen geïntroduceerd op de theeplantage.

Reviews
Reviews
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Specificaties
Gewicht: 40 g