• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Superior Matcha Premium Ceremonial ★★ om "ususha" te drinken

1 / 1
30,95
Deze matcha is heerlijk om dagelijks te drinken.
First Flush
3-4 weken beschaduwd
Geoogst voor 9 mei
Handgeplukt
1 theelepel/100ml water
Levertijd 1-2 dagen
Voor 17:00:00 uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Superior Matcha Premium Ceremonial ★★ om "ususha" te drinken

Matcha Premium Ceremonial

Deze groene thee is zeer geschikt om dagelijks te drinken en wordt in Japan  veelvuldig gebruikt in de Japanse Thee Ceremonie (Cha-No-Yu). De poederthee heeft een intense groen kleur, hij is aromatisch, boordevol “umami” smaak met een zoete afdronk.

HOE HET PERFECTE KOPJE MATCHA ZETTEN (ususha)

1. Doe 1 theelepel (1 gram) matcha poeder in een kom.
2. Giet een heel klein scheutje koud water op de matcha en roer deze met het bamboe kloppertje tot alle klontertjes zijn verdwenen en het een gelijkmatige pasta is geworden.  
3. Voeg daarna 100 ml heet water van maximaal 80°C toe en roer deze met de bamboe klopper. Houd de whisk hierbij verticaal en maak snelle bewegingen alsof je steeds de letter M schrijft. Als er een romige schuimkraag op zit is de matcha klaar om gedronken te worden.
4. Enjoy! 

Experimenteer gerust met hoeveelheden matcha en water tot je jouw perfecte kopje hebt ontdekt. Wat echt belangrijk is bij de bereiding is water van maximaal 80 graden Celsius en natuurlijk goede kwaliteit matcha. 
 

GEZONDHEID & GROENE ENERGIE

Matcha is een Japanse groene poederthee die in z’n geheel wordt opgedronken. Hierdoor consumeer je circa 10x zoveel anti-oxidanten dan bij normale groene thee. Dit is één van de redenen waarom matcha als zeer gezond wordt gezien. Het drinken verhoogt het bewustzijn en concentratievermogen en geeft urenlang een stroom energie die constant aanhoudt zonder pieken en dalen. Wanneer je geconcentreerd te werk moet gaan of bij studeren voor een examen drink je matcha.

EXTRA INFORMATIE

De Japanse groene thee komt van kleine theevelden in de provincie Kyoto en wordt op de traditionele manier tot matcha verwerkt. De planten worden gedurende vier weken beschaduwd. In het voorjaar worden de felgroene blaadjes met de hand geplukt. De theeblaadjes worden gedroogd en de bladnerven verwijderd, het overgebleven bladvlees wordt zeer fijn vermalen tussen granieten molenstenen. De laatste onzuiverheden worden verwijderd waarna het poeder luchtdicht verpakt wordt. Eindelijk is de matcha klaar om gezet te worden.

Reviews
Reviews
5 sterren gebaseerd op 3 beoordelingen
Annemiek Schep 24-10-2018
Reviews

Ik heb 2 andere soorten matcha in huis gehad. Het was voor mij nieuw en vond de matcha die ik dronk best best o.k. Ik heb nooit geweten dat er zoveel verschil in kwaliteit is. Op de beurs "Better Health Event" in de Rai begin oktober dit jaar heb ik kennis gemaakt met de Matcha thee van Mr & Mrs Tea, wat een verschil!! Ik heb de Matcha Premium Ceremonial ** echt heel erg lekker. Ik ga er echt even voor zitten en genieten. De service is ook heel erg goed, ik had de volgende dag de Matcha in huis omdat ik aangegeven had dat ik naar het buitenland zou gaan en er nog weinig tijd tussen mijn vertrek zat. De uitleg op de website over de verschillende kwaliteiten is ook erg helder en geeft een goed beeld over het kwaliteits verschil. Wil t.z.t. ook de Matcha Hyper Premium *** proberen.

Saskia 15-10-2018
Reviews

Het is mij voor de allereerste keer gelukt om schuim te krijgen. De smaak is echt goed, beste tot nu toe. We hebben al 4 verschillende matcha’s geprobeerd, er is veel verschil in kwaliteit. Ik vond het ook lastig om de echte matcha te vinden.
Deze is ook de beste van allemaal!

Lotte 12-03-2018
Reviews

Heerlijke matcha! Gratis gekregen nadat mijn bestelling vertraagd was. Prachtige groene kleur en smaakt niet bitter zoals de meeste matcha op de markt. Het enige minpuntje is het zakje waarin het wordt geleverd. Veel poeder blijft aan de binnenkant plakken en lastig om het in het potje te krijgen zonder alles ernaast te knoeien. Verder geen opmerkingen.

Specificaties
Gewicht: 30 g