SUPERIOR MATCHA & EXTRAORDINARY TEA

Oolong thee

Oolong thee

Oolong thee is een traditionele Chinese theesoort en komt voornamelijk uit China en Taiwan (dat in de theewereld nog altijd Formosa genoemd wordt).

Oolong thee is een thee tussen groene en zwarte thee, groene thee is niet en zwarte thee is volledig geoxideerd. De thee wordt gemaakt van iets grotere, bladeren van de Camellia sinensis. Na het plukken worden ze gelijk verflenst en geoxideerd, om dit oxidatieproces te stoppen worden de bladeren verhit en daarna opgerold tot (donker)groene bolletjes voor de minst geoxideerde en tot een zwart draadachtig voorkomen voor de meest geoxideerde oolongs.

De term "oolong" betekent "zwarte draak" in het Chinees.

block
block
Min: €0 Max: €15

Formosa Jade Oolong Thee

Jade oolong staan ​​bekend om zijn frisgroene, bloemige aroma en delicate mondgevoel. Na het toevoegen van heet water ontvouwen deze licht geoxideerde bladeren geleidelijk en komen hun essentiële oliën vrij.

€8,95

Imperial Oolong Thee

Een zeldzame bijna groene oolong thee uit Vietnam die een kruidige en bloemige smaakexplosie teweegbrengt. Een heerlijke thee met een uitbundig karakter.

€7,25

Formosa Dark Pearl Oolong Thee

Een schitterende, donkere oolong uit Formosa. Met deze bijzondere thee kunnen meerdere kopjes thee gezet worden, elke trek zal zijn eigen, andere smaaksensatie creëren. Hij heeft een verfijnde en complexe smaak van chocolade, vanille, gedroogd fruit.

€10,95
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »