SUPERIOR MATCHA & EXTRAORDINARY TEA

Tea-ramisu met matcha

Tea-ramisu met matcha

Tiramisu met matcha. East meets West, een Italiaans dessert met Japanse touch.

Vroeger maakte ik vaak tiramisu als dessert. Als we bezoek hadden viel die altijd goed in de smaak, er bleef nooit iets over. Een enkele tante vraagt nog weleens wanneer ik weer een maak.


Tijd voor een tiramisu dus, ik wilde er nu een met matcha maken. Hiervoor heb ik mijn gewone recept een beetje aangepast, de koffie is vervangen door matcha en de rum(essence) door Cointreau. Op het eerstvolgende feest maak ik er weer een!


Ingrediënten:

4 eieren gesplitst
100 g poedersuiker
500 g mascarpone
4 el Cointreau
Matcha Uji no Sato
Een pak lange vingers 
Sterk gezette matcha, ongeveer 3 tl per 150 ml water


Meng het eigeel met de poedersuiker glad, voeg de Cointreau en mascarpone toe en meng tot een romig geheel.
Klop 2 eiwitten stijf en spatel voorzichtig door het mascarponemengsel.
Zet sterke matcha. doe ongeveer 3 theelepels in een diep bord, schenk hier een klein beetje koud water bij en roer tot het een pasta wordt. Nu kan je er het warme water bijvoegen, mix tot een groen soepje. Doop de lange vingers in de matcha, zorg dat ze niet te nat worden en rangschik in een platte schaal. Verspreid hierover de helft van het mascarponemengsel, rangschik weer een laag lange vingers gedoopt in matcha en de rest van het mascarponemengsel.
Bestruif met een laagje matcha poeder en laat een nacht in de ijskast opstijven. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »