SUPERIOR MATCHA & EXTRAORDINARY TEA

IJskoude matcha latte met homemade amandelmelk

IJskoude matcha latte met homemade amandelmelk

Een koel, verfrissende ice matcha latte, voor het ultieme zen gevoel.

We zijn, vanwege onze Aziatische achtergrond, lactose-intolerant, dit wil zeggen dat we overgevoelig zijn voor lactose, of melksuiker, dit is een suiker dat in melk en in melkproducten voorkomt. Lactase is het enzym dat in de spijsvertering gemaakt wordt om melksuiker af te breken, en waar wij dus een tekort aan hebben. We kunnen dus geen grote hoeveelheden lactose verteren. Als wij een glas melk drinken krijgen we buikpijn, krampen en worden winderig.

Lactose-intolerantie is zeker niet zeldzaam. Na het derde levensjaar neemt de productie van lactase bij de meeste mensen af. Meer dan de helft van de mensen met een Aziatische, Afrikaanse en Zuid-Europese achtergrond is lactose-intolerant. West-Europeanen blijven over het algemeen wel voldoende lactase aanmaken.

Dus als we een matcha latte willen drinken gebruiken we een alternatief voor melk, in dit geval zelfgemaakte amandelmelk.

 

Ingrediënten:

1 theelepel matcha (Uji no Sato)

80 ml koud water

ijsblokjes

amandelmelk

Zorg dat je op een rustig, comfortabel plekje zit. Maak de matcha met koud water, doe daar de amandelmelk en de ijsblokjes bij. En nu heb je een zen momentje.

 

Zelfgemaakte amandelmelk

Ingrediënten

1 kopje amandelen, al dan niet geweekt

3 kopjes gekookt water dat afgekoeld is

De verhoudingen zijn afhankelijk van je smaak, je kan natuurlijk altijd meer of minder water gebruiken.

Zo maak je de amandelmelk

Doe de amandelen en het water in een blender en laat ongeveer 1 minuut mixen. Pers de amandelmelk door een notenmelkzak, dit vergt wel wat moeite. De pulp kan je gebruiken voor iets anders. Bewaar de melk in de koelkast.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »