SUPERIOR MATCHA & EXTRAORDINARY TEA

Marsepein met matcha en "raw chocolate"

Marsepein met matcha en "raw chocolate"

De lekkerste marsepein is zelfgemaakte marsepein, bedekt met een laagje matcha of rauwe chocolade. Hmm...

Er komt familie uit Azië op bezoek in Nederland! Dat vraagt om ‘oleh-oleh’ (een souvenir). Omdat ooms en tantes houden van snoepen, en iets zelfgemaakt altijd goed is gaan we marsepein maken. Door de simpele ingrediënten zonder toevoegingen heb ik toch de indruk dat het, ondanks de suiker, redelijk gezond is.

 

Zo maak je het:

Doe de amandelnoten even in net gekookt water zodat de schil loskomt, het water afgieten en schillen. Doe de amandelnoten in een keukenmachine en maal de noten fijn, bepaal zelf of je wat grovere of fijnere marsepein wil. De poedersuiker toevoegen en goed mengen, je kan er natuurlijk iets minder indoen. Beetje bij beetje water erbij doen en mengen totdat de marsepein de goede consistentie heeft. Zorg dat je niet te veel water ineens toevoegt, iets te veel water en het wordt een papje. Het is nu al heel erg lekker en moeilijk om eraf te blijven, maar het beter om de marsepein een nacht te laten rusten voordat je alles opeet. Nu nog kleine bolletjes maken van de marsepein, en even door de matcha en raw chocolate rollen. Klaar!

 

Ingrediënten 

100 g poedersuiker

100 g amandelnoten met schil

een beetje water

matcha

‘raw chocolate’


 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »