SUPERIOR MATCHA & EXTRAORDINARY TEA

Matcha-vanille swirl koekjes

Matcha-vanille swirl koekjes

Matcha poeder en vanille-extract geven de perfecte smaak aan deze hapklare swirl koekjes. En ze zijn zo leuk!

Voor het originele recept en meer foto's (in English) van deze schattige, vrolijke koekjes kijk je bij Stay Alive and Cooking. Het blog van Vivian, 21 jaar oud, ze houdt zoveel van eten dat ze er een blog aan gewijd heeft! Dus ook veel andere recepten en voor de rest schrijft ze over haar persoonlijke leven, restaurants, evenementen en ga zo maar door ... 

Ingrediënten:

2 grote eieren

175 g boter

100 g suiker

100 g honing

400 g bloem

1 theelepel bakpoeder

1 theelepel vanille-extract

1 eetlepel matcha poeder ( Uji no Sato)

Extra: suiker, honing

 

Instructies:

Meng de boter en de suiker tot een gladde massa. Voeg de eieren een voor een toe, meng daarna de honing erdoor.

Voeg de bloem en het bakpoeder toe en kneed tot je een soepel deeg hebt. Verdeel het deeg in 2 gelijke porties.

Voeg de vanille toe aan het eerste gedeelte en meng goed.

Voeg de matcha en eventueel wat extra honing toe aan de tweede deeg, en meng goed.

Rol het deeg uit in twee dunne, lange stukken, de grootte hangt af van hoe groot je de koekjes wilt. Leg het witte deeg op het uitgerolde groene deeg, en rol het op tot je een slakachtige rol hebt. Wikkel deze in folie en plaats minstens een uur in de koelkast.

 

Voor het bakken:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Haal de folie en snijd de rollen in koekjes van ongeveer 1 cm breed. Leg ze op een stuk bakpapier. (EXTRA: rol de randen van de koekjes in een kom met wat suiker!)

Plaats in de oven gedurende 10-12 minuten en laat afkoelen.

Smakelijk!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »