
Mrs Tea - 21 / Sep / 2017
Pompoen matcha cheesecakejes
Deze herfst heb ik pompoen geprobeerd in een dessert: pompoen matcha cheesecake. Want wie houdt er nu niet van cheesecake?
Mrs Tea - 21 / Sep / 2017
Deze herfst heb ik pompoen geprobeerd in een dessert: pompoen matcha cheesecake. Want wie houdt er nu niet van cheesecake?
Het is herfst, met mooie zonnige dagen. De bladeren aan de bomen kleuren geel en rood. Het is ook weer het seizoen voor pompoenen, overal liggen ze weer uitgestald.
Dit jaar was het thema van de Kinderboekenweek: griezelen, dus het leek al heel vroeg Halloween. Met enge figuren, skeletten, spoken, reuzespinnen die je kunnen belagen en om elke hoek verstopt kunnen zitten. En natuurlijk ook de pompoenhoofden die je lelijk aankijken.
Hier worden ze gelijk in mootjes gehakt en de pan ingestopt. Heerlijk in een Indiase curry met yoghurt en koriander, of gewoon als een simpele pompoensoep. Deze herfst heb ik pompoen geprobeerd in een dessert: pompoen matcha cheesecake. Het recept komt van Thirsty for Tea, een blog over thee, Bonny deelt theerecepten en met reviews van tearooms. Wie houdt er niet van cheesecake?
Voor 18 mini cakejes
70 g zwart sesamzaad, gemalen
2 el suiker
2 el gesmolten boter
Snufje zout
400 g roomkaas, ik gebruik MonChou
170 g suiker
½ tl vanille essence
2 eieren, op kamertemperatuur
½ tl kaneel
70 g gekookte en gepureerde pompoen
snufje nootmuskaat, snufje kruidnagel
1,5 el matcha