Spitfire, spicy cocktail

  • Geplaatst op
  • Door Bieke
  • 0
Spitfire, spicy cocktail

Naast puur drinken kan je matcha natuurlijk ook als ingrediënt gebruiken bijvoorbeeld in deze cocktail.

Matcha – spicy – ginger – cucumber

Je gebruikt hier de Cuban Roll, dit is een zelden gebruikte mixtechniek die, met een beetje oefenen, gemakkelijk te doen is.

 

Wat is de Cuban Roll?

Als je deze methode gebruikt, giet je gewoon de inhoud van één glas in een ander glas. Doe dit een paar keer en je hebt een perfect gemixte drank. Als je het echt goed kunt kun je een “pour” krijgen zolang je armen reiken om een ​​show te geven.

 

Hoe doe je de Cuban Roll?

Voordat je echte cocktails gaat “rollen” en het risico loopt kostbare drank te verspillen, oefen je eerst deze techniek met water en ijs. Je kan ook buiten beginnen om te voorkomen dat je de vloer moet schoonmaken.

  1. Vul een glas met ijs en voeg de vloeibare ingrediënten toe.
  2. Giet de inhoud van dit glas in een shaker-tin of een mengglas.
  3. Giet de inhoud terug in het originele glas.
  4. Voer de laatste twee stappen nog twee of drie keer uit en zeef of giet alles in een glas (zoals gevraagd in het recept).

Zo simpel is het! Je giet een drankje heen en weer tussen de glazen. Naarmate het beter gaat kan je de afstand tussen de twee vergroten.

Wat het rollen eenvoudiger maakt, is om twee glazen te gebruiken die ongeveer dezelfde grootte hebben en een brede opening.

Als je klaar bent met het oefenen met water, probeer dan:

 

Spitfire:

Matcha – spicy – ginger – cucumber

 

1 spoon Mr & Mrs Tea Matcha powder

150ml Thomas Henry Ginger beer

20ml Lime juice


20ml Monin Ginger Sirop

4 slices cucumber


1 dash Scrappy’s Fire water

3 dunne schijfjes komkommer als garnering eventueel met een eetbaar bloem

 

Doe de schijfjes komkommer in een glas en muddle, stamp fijn.

Voeg nu alle andere ingrediënten toe en vul het glas met ijs.

Giet de vloeistof 6 tot 7 keer over om alle smaken goed met elkaar te mixen.

Vul een longdrinkglas met ijsblokjes en strain de mocktail erin.

Garneren met 3 schijfjes komkommer. 

Enjoy!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden