Superior Matcha & Extraordinary Tea
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Matcha dipsaus voor bij springrolls met gerookte zalm

Matcha dipsaus voor bij  springrolls met gerookte zalm

Zomerse Vietnamese loempia’s met haricot verts, gerookte zalm en een frisse matcha dip.

Een heerlijk recept gevonden op het blog van "Thirsty for Tea"

 

Ingrediënten voor 16 loempia's.

200 g gerookte zalm

100 g glasmie of sohun

100 g haricot verts

16 grote basilicumbladeren

16 rijstpapier vellen

 

Ingrediënten voor de matcha dipsaus

2 eetlepels olijfolie

een paar druppels sesamolie

sap van 1 citroen

1 eetlepel mirin

1 eetlepel rijstwijnazijn of appelciderazijn

1 theelepel sojasaus

1 el agavesiroop of suiker

2 el water

1 tsp matcha Latte & Cooking

1/4 theelepel zout

versgemalen zwarte peper naar smaak

 

Zo maak je de Vietnamese loempia’s

  1. Breng in een pan water aan de kook. Kook hierin de glasnoedels gedurende 2 minuten, haal ze uit het hete water met een zeef. Spoel vervolgens af met koud water en zet opzij.
  2. Blancheer de haricot verts in hetzelfde kokende water gedurende 1 minuut. Giet ze af en dompel ze dan onder in een kom ijskoud water. Giet af en zet opzij.
  3. Vul een grote diepe schaal met ongeveer 1 cm warm water. Dompel 1 loempiavel volledig onder, wacht ongeveer 10 seconden tot het zacht is geworden en plaats het vel vervolgens op een schoon werkoppervlak.
  4. Leg 3-4 stengels haricot vert in het midden van het onderste 1/3 deel van een rijstpapiervel. Leg wat noedels bovenop de haricot verts, dan een stukje gerookte zalm en een basilicumblad. Rol de loempia een slag op en vouw de rechter- en linkerkant van de loempia naar het midden van de rol. Rol verder op tot je mooie loempia hebt. Herhaal deze stap voor de rest van de 15 rollen.

 

Zo maak je de matcha dipsaus

Meng in een kleine kom alle ingrediënten voor de dipsaus, behalve de olijfolie. Gebruik de garde om de ingrediënten samen te roeren en voeg er dan geleidelijk de olijfolie aan toe. Serveer de matcha dipsaus samen met de loempia’s.

Dip away!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »