
Mrs Tea - 30 / Apr / 2019
Matcha dipsaus voor bij springrolls met gerookte zalm
Zomerse Vietnamese loempia’s met haricot verts, gerookte zalm en een frisse matcha dip.
Mrs Tea - 30 / Apr / 2019
Zomerse Vietnamese loempia’s met haricot verts, gerookte zalm en een frisse matcha dip.
Een heerlijk recept gevonden op het blog van "Thirsty for Tea"
200 g gerookte zalm
100 g glasmie of sohun
100 g haricot verts
16 grote basilicumbladeren
16 rijstpapier vellen
2 eetlepels olijfolie
een paar druppels sesamolie
sap van 1 citroen
1 eetlepel mirin
1 eetlepel rijstwijnazijn of appelciderazijn
1 theelepel sojasaus
1 el agavesiroop of suiker
2 el water
1 tsp matcha Latte & Cooking
1/4 theelepel zout
versgemalen zwarte peper naar smaak
Meng in een kleine kom alle ingrediënten voor de dipsaus, behalve de olijfolie. Gebruik de garde om de ingrediënten samen te roeren en voeg er dan geleidelijk de olijfolie aan toe. Serveer de matcha dipsaus samen met de loempia’s.
Dip away!