SUPERIOR MATCHA & EXTRAORDINARY TEA

Matcha-marsepein koekjes met grapefruit

Matcha-marsepein koekjes met grapefruit

Wist je dat citrusvruchten de smaak van matcha een frisse boost geeft? Met de grapefruit smaakt de matcha voller.

Dit recept komt uit het boek: Koken en bakken met Matcha thee van Lene Knudsen. Ik heb het een beetje aangepast afhankelijk van de ingrediënten die ik in huis heb.

 

Ingrediënten

170 g (zelfgemaakte)marsepein voor het recept kijk bij Marsepein met matcha en "raw chocolate"

1 á 2 tl vers grapefruitsap

rasp van een biologische grapefruit

1 el matcha

eetpapier

 

Bereiding

Verkruimel de marsepein in een kom samen met het grapefruitsap, de grapefruitrasp en gezeefde matcha. Kneed dit met je handen tot een deeg.

Leg dit deeg op een stuk eetpapier, en verspreid het met je handen of een spatel. Je hebt nu een laagje deeg van ongeveer 1/2 - 1 cm op ligt. Leg hierop een ander velletje eetpapier, nog even gladstrijken met je handen of deegroller. In kleine hapklare stukjes snijden en de koekjes zijn klaar. Smakelijk!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »